Europeisk Volontärtjänst


Som titeln antyder så kommer dagens inlägg att handla om den volontärtjänst som jag gör.
EVS står för european voluntary service som är ett av 5 delprogramm i Youth In Action.
Den europeiska unionen finansierar denna tjänst varje år för att ge ungdommar mellan 18 & 30 chansen att resa till ett nytt land och skaffa sig nya erfarenheter och jobba inom ett projekt som anses lämpligt.
Jag är här som EVS volontär i grekland och min resa och boende är finansierat av unionen och jag kommer stanna här i Grekland i 6 månader.
Så jag vill tacka alla de som sett till att denna chans finns för ungdommar och jag tycker att alla som har 1 - 6 månaders av ingenting ska ta chansen och göra något som de aldrig kommer glömma!
Jag har träffat så mycket nya människor från olika länder i europa, alla med olika syn på livet och relationer, religion och liknande. Men vi är alla vänner, trots våra olikheter!
Kärlek på er alla <3
Peace in

100 år sen sist

Nu har det varit mer än 1 vecka som jag uppdaterade här. Men jag har haft så sjukt mycket att göra så jag har inte haft tid till det.
Jag och Pit har varit i Matala och hälsat på ett av de andra projekten som finns här, Fortfarande archelon men på andra ställen. Vi stannade där över en dag och sov där och for tillbaka nästa dag. De har en bar som heter Hakuna Matata där man kan beställa schyssta drinkar och sova om man så vill. De har hängmattor på övervåningen som man kan stanna över natten i. Vi drog även och hoppade från klippor i närheten av stranden som fanns i staden, de var ca 10 meter höga, var rätt läskigt :P
Vägarna på Kreta är rätt usla men om man ignorerar de faktumet så är naturen awesomesauce! Berg över allt och dalar och raviner och liknande, sjukt mycket fria getter och hundar/katter. Man kan sätta sig i en bil och bara köra vilse i timmar utan att bli less på naturen. Ska försöka ta lite bilder senare som ni kan få kolla på =)
Nu sitter jag här i campingen och Pit läser det jag skriver, men utan vidare nytta eftersom han inte förstår vad jag skriver ;)

Tillbaka på Campingen

Nu är jag tillbaka på våran camping efter en awesome vecka på resande fot i Aten!
Mycket har hänt, träffat massa nya vänner och uppleft en massa! Summa summarum, en jäkligt bra vecka =)
Vi hade massa namnlekar i början som var lite segt men våra ledare Elia och Kosta var grymma!
Sen var det vid tillfälle händelser som att jag frågade en Polis vad grekernas motsvarighet till "FUCK OFF!" betyder :P
Vi hade massa uppgifter att göra och jag frågade vad "..." betyder och han tyckte det var lite jobbigt att svara på men han gjorde det ändå ^^
Sen var vi på Acropolis och hade det trevligt. Det var jag, Piotr, Ania, Ania och José. Vi spenderade ca 4 timmar där inne och det var underbart. Tog lite bilder så ni ska få ett smakprov här ^^

RSS 2.0